Hei!
Oujee loma alkoi viimein!
Päätin sen kunniaksi tehdä pitkästä aikaa ruokapostauksen. Kumpanenkin ohje on tosi helppo, joten kaikki vain kokeilemaan (:
Tonnikalapasta
Ohje on kahdelle syöjälle.
Se on Valion sivuilta ja sitä on muuteltu vähän oman makuni mukaiseksi (: On niiiiin hyvää!
5 dl pastaa (simpukka yms.)
1 rkl juoksevaa margariiniä
1 sipuli
1 tomaatti
1 prk tonnikalaa
n. 1 dl pastan keitinvettä tai vettä
1/2 pkt Koskenlaskija sulatejuustoa
2 rkl tilliä
Keitä pastaa ohjeen mukaan.
Kuumenna rasva pannussa ja kuullota siinä pilkottu sipuli.
Lisää kuutioitu tomaatti ja valutettu tonnikala.
Lisää vesi ja paloiteltu sulatejuusto. Kuumenna, kunnes sulatejuusto on sulanut. Lisää halutessasi vähän vettä ja sen jälkeen tilli.
Yhdistä keitetty ja valutettu pasta ja kastike keskenään.
Mutakakku
Oijoi, tämä on niin mun ykkösherkkua! Tämäkin ohje on Valiolta, nam. Mutta, taas kerran, se paistui liian kypsäksi. Mä en tajua meidän uunia, se tekee sen joka kerta. Vaikka ihan oikean ajan oli paistumassa. Noh, hyvää se on silti!
150 g voita tai leivontamargariiniä
1 1/2 dl sokeria
3 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
150 g taloussuklaata
koristeeksi tomusokeria
Aloita vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Lisää kuivat aineet seoksena siivilän läpi.
Sulata paloiteltu suklaa mikrossa (varo ettei pala!). Lisää suklaasula taikinan joukkoon.
Leikkaa kakkuvuokaan (halkaisija 23-24cm) pohjaan reilusti suurempi leivinpaperipala. Kaada taikina vuokaan.
Paista kakku 200 asteessa 15-20min. Kypsä kakku on reunoilta ja pinnalta kypsä, mutta sisältä pehmeän suklainen.
Anna kakun jäähtyä hetki. Ota kakku vuoasta, irrota leivinpaperi ja nosta kakku varovasti tarjoilulautaselle.
Kakun pinnan voi koristella tomusokerilla.
♥ Henna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi(: