perjantai 20. tammikuuta 2017

Ensimmäinen ultra

Moikka!
Viimein eilen oli se kauan odotettu päivä, jolloin pääsin kunnolla näkemään, että mitä mun masun sisällä tapahtuu. Raskausviikkoja on tällä hetkellä 12+4.

Lähdimme siis aamupäivällä Jannen kanssa ajelemaan kohti Kymenlaakson keskussairaalaa ja ensimmäistä äitiyspoliklinikka käyntiä. Kyllä muuten jännitti!
Matkan tekoon meillä meni vajaa tunti ja olimmekin juuri hyvissä ajoin perillä.
Ilmoittauduin äippäpolille ja sitten istuuduttiin odottamaan meidän vuoroa. Ajat olivat myöhässä, muttei kumminkaan kamalan paljoa.
Kun sitten viimein päästiin ultra-huoneeseen sisälle, niin jännityskin laukesi. Kätilömme oli tosi mukava ja puhui rauhallisesti. Aloitimme saman tien ultraamisen. Oli hieno tunne, kun pääsi näkemään, että masussa todellakin oli kaikki hyvin. Kaksi vauvaa siellä kovasti räpiköi ja vilkutteli. Kuuntelimme myös sydänääniä ja kätilö tutkaili, että onko kummankin vauvan rakenteet kunnossa. Niskaturvotusta oli hyvin vähän ja kummankin istukat toimivat hyvin. Vauvoja kutsutaan tästä eteenpäin A:ksi ja B:ksi.


Ultran jälkeen menin vielä käymään verikokeissa. Odotimme samalla, että kätilö kävi tapaamassa lääkäriä ja juttelemassa jatkosta. Kaksosraskaus on aina riskiraskaus ja sen vuoksi sitä tutkitaan tarkemmin äitiyspolilla. Lapsiveden määrää ja istukoiden toimintaa seurataan tarkemmin.
Seuraava aika minulla onkin sitten 17.3, jolloin menemme ensiksi kätilön luo tutkittavaksi ja sen jälkeen on vielä lääkärintarkastus. Tällöin saamme myös selville vauvojen sukupuolet, jännää! Lääkäri määräsi minulle disperiiniä, jota tulenkin käyttämään aivan raskauden loppuun saakka. Se parantaa istukoiden toimintaa ja vähentää raskausmyrkytyksen riskiä.

Kokemus ensimmäisestä käynnistä äippäpolilla oli positiivinen, hyvillä mielin voi mennä ensi kerralla, eikä varmasti jännitäkään niin paljoa.
Seuraavaksi minulla onkin se neuvolakäynti ja sokerirasitus 6.2, niiden jälkeen kirjoitan taas kuulumisia!

<3 Henna

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi(: