perjantai 10. helmikuuta 2017

Sokerirasitus + neuvola

Moi!
Johan on taas aika kulunut nopeasti edellisestä postauksesta. Tuntuu, että kevätkin tulee kauhean nopeaa vauhtia lähemmäs. Tai ainekin ihanat ilmat ovat jo tulleet, olokin on paljon pirteämpi kun aurinko paistaa useammin.
Tällä hetkellä raskausviikkoja on kertynyt 15+4.

Kävin tämän viikon alussa, eli maanantaina, sokerirasituksessa ja neuvolassa. Olimme sitä edeltävän viikonlopun olleet Helsingissä reissussa. Se koitukin huonoksi yhtälöksi tuon maanantain sokerirasituksen kanssa. Tottahan toki söimme reissussa herkkuja ja muutenkin vähän sitä sun tätä, eli tosi poikkeavasti normaalista. No, yksi kolmesta verikokeesta, joita rasituksen aikana otettiin, oli 0.2 koholla. Tämä koholla ollut arvo oli juurikin su-ma välisen yön paastoarvo, eli kappas vain... viikonlopun syömiset vaikuttivat siihen. Mutta eipä siinä, nyt sitten sain diagnoosiksi raskausdiabeteksen. Ihanaa...
Tiistaina jouduin hakemaan terveysasemalta sokeriarvojen mittausvälineet kotiin ja nyt sitten vaan piikitellään. Onneksi vain pari viikkoa alkuunsa, kolmena päivänä viikossa ja viidesti päivässä. Aloitinkin jo mittaamisen heti keskiviikkoaamuna, ja kaikki tulokset ovat olleet aivan normaalit siitä saakka. Olen syönyt aivan niinkuin ennenkin ja aivan normaaleja määriä. Eli huonoa tuuria kaikki tämä, jos rasitus olisi ollut joskus muulloin, kun tuon reissumme jälkeen, olisin varmasti selvinnyt tästä kaikesta ilman mitään sanomisia. Ja, jos kotona mitatut arvot pysyvät hyvinä ja tasaisina, niin onneksi niitä ei sitten tarvitse mitata kuin silloin tällöin.

Palataan nyt vielä siihen maanantaina olleeseen neuvolaan. Neuvolassa kävimme jälleen peruasiat läpi, mm. paino mitattiin. Olin laihtunut vähän edelliseltä käynniltä. Kaikki oli kumminkin hyvin. Verenpaineeni olivat kohdillaan. Juttelimme siis kaikki asiat läpi ja katsoimme kuinka raskaus on edennyt. Lopuksi kuuntelimme sydänääniä. Oli helpottavaa kuulla molempien vauvojen sykkeet, toisen syke oli 145 ja toisen 155. Kokoakin oli pienille tullut hyvin. Sekä minulle myös... Kohdun yläosa on puolta ylempänä, kuin tavallisesti tässä vaiheessa raskautta (eli yhden vauvan raskaudessa). Toki ihan järkeen käypä asia. Mutta onhan tuo maha nyt jo tosi iso, katsokaa vaikka...


Menen neuvolalääkärin tarkastukseen 24.2 perjantaina. Sen jälkeen voikin sitten alkaa jo jännitämään rakenneultraa, joka on 17.3.Uusia kuulumisia taas sitten!

<3: Henna

1 kommentti:

  1. Harmillinen raskausdiabetes...varmasti olisi ollut arvot kohdillaan muuten!
    No, ei huolta, saat ne tasaantumaan pian ja sitten ei tarvitse mittailla koko aikaa.
    Ihanaa odotusta ja rennosti nyt vaan!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi(: